راکت کارکشته‌ی فال ۹ در ساعت ۳:۳۰ بعدازظهر چهارشنبه به وقت محلی (۱۲ نیمه‌شب پنجشنبه به وقت ایران) از سکوی پرتاب 39A در مرکز فضایی کندی ناسا برخاست و دسته‌ی هفتم ماهواره‌های استارلینک اسپیس‌ایکس را به مدار نزدیک زمین فرستاد. این راکت که درپی سه سفر پیشین به فضا بدنه‌ای دوده‌گرفته داشت، با پرواز اخیر ۸۴امین پرتاب فال ۹ را رقم زد و به پرتاب‌شده‌ترین راکت آمریکایی تا به امروز تبدیل شد.

راکت فال ۹ که با پرتاب دیشب، چهارمین پروازش را انجام داد، کارش را با پرتاب کپسول کرو دراگون در مأموریت دمو ۱ سال ۲۰۱۹ آغاز کرده بود. این بوستر سپس مجموعه‌ای از ماهواره‌های کانادایی دیده‌بان زمین را پرتاب کرد و چهارمین مأموریت استارلینک را نیز در ابتدای سال جاری میلادی انجام داد. لورن لیون، مهندس اسپیس‌ایکس درجریان پخش اینترنتی پرتاب اخیر، چهارمین فرود بوستر فال ۹ را تأیید کرد.

برخلاف واپسین پرواز اسپیس‌ایکس که درجریان آن یکی از ۹ موتور مرحله‌ی اول فال ۹ دراوایل پرتاب خاموش شد، پرتاب اخیر ماهواره‌های استارلینک به‌خوبی انجام شد. مهندسان اسپیس‌ایکس بعدا فهمیدند که مقادیری جزئی از ایزوپروپیل الکل (ماده‌ای تمیزکننده) در ناحیه‌ای به‌دام افتاده بود که امکان عبور نداشت و موجب خاموشی زودهنگام موتور شد.

پرواز اخیر، هفتمین مأموریت عملیاتی استارلینک بود و مجموع شمار ماهواره‌های پرتاب‌شده برای ارائه‌ی اینترنت ماهواره‌ای را به عدد ۴۲۲ رساند. به‌نقل از ایلان ماسک، بنیان‌گذار و مدیرعامل اسپیس‌ایکس، این شرکت قصد دارد دو ماهواره‌ی آزمایشی استارلینک به‌نام‌های تن‌تن آ و ‌تن‌تن بی را که در سال ۲۰۱۸ پرتاب کرده بود، از مدار خارج کند. ماسک همچنین پیش‌تر گفته بود که ارائه‌ی پوشش حداقلی اینترنت، به دست‌کم ۴۰۰ ماهواره نیاز دارد؛ از این‌رو اکنون ارائه‌ی این پوشش ظاهرا فراهم شده است.

پرتاب دسته هفتم استارلینک

در جدیدترین پرتاب استارلینک، چندین رکورد جابه‌جا شد. نخست، پرواز امروز، سومین مرتبه‌ای بود که اسپیس‌ایکس قطعات بازیابی‌شده‌ی فرینگ محموله را دوباره به پرواز درمی‌آورد. فرینگ همان دماغه‌ی مخروطی راکت است که هنگام پرتاب از محموله محافظت می‌کند. ازنظر تاریخی، این قطعه حتی برای اغلب پروازهای اسپیس‌ایکس همواره یک‌بارمصرف بوده است.

به‌محض آنکه راکت به نقطه‌ای معین در صعودش می‌رسد، دو بخش تشکیل‌دهنده‌ی فرینگ از راکت جدا می‌شوند و به سمت زمین سقوط می‌کنند. به‌طور معمول این قطعات در اقیانوس می‌افتند و هرگز دوباره استفاده نمی‌شوند؛ اما برای اسپیس‌ایکس که اکنون باموفقیت بیش از ۵۰ بار بوسترهای مرحله‌ی اول را فرود آورده است، فرینگ محموله گام بعدی در مسیر بهبود چندبارمصرف‌پذیری راکت‌ها محسوب می‌شود.

پرواز امروز دستاورد بزرگ دیگری را نیز برای راکت فال ۹ رقم زد. این راکت اکنون ۸۴ پرواز در کارنامه‌اش دارد که از هر بوستر عملیاتی آمریکایی دیگری بیشتر است. این جایگاه پیش‌تر به راکت اتلس ۵ ساخت ائتلاف پرتاب و راه‌اندازی با ۸۳ پرواز تعلق داشت. اتلس ۵ در ادامه‌ی سال جاری دو پرتاب دیگر، یکی در ماه مه و دیگری در ماه ژوئن دارد؛ اما فال ۹ در این بازه‌ی زمانی دست‌کم سه پرواز دیگر انجام خواهد داد و جایگاه کارکشته‌ترین راکت آمریکایی را در آینده‌ی پیش‌بینی‌پذیر حفظ خواهد کرد.

منبع:
https://www.zoomit.ir/2020/4/23/347779/spacex-falcon-9-starlink-6-mission/

akhbar tecnolozh5 پرتاب ,راکت ,فال ,۹ ,اسپیس‌ایکس ,ماهواره‌های ,فال ۹ ,راکت آمریکایی ,بود که ,فرینگ محموله ,را بهمنبع

۳ روش اجرای اپلیکیشن‌های اندرویدی روی کامپیوتر

پروفایل تیک تاک نوجوان مسلمان آمریکایی به خاطر انتقاد از چین معلق شد

اوپو رینو 3 با روزنه‌ روی نمایشگر مخصوص دوربین سلفی معرفی می‌شود

آلودگی نوری چیست و چه تاثیراتی بر زندگی موجودات زنده می‌گذارد؟

مدیریت اطلاعات ذخیره شده در سیری توسط کاربران

جاویدنیا: در صورت فیلتر بی مورد کسب‌وکار، نهاد درخواست دهنده باید پاسخگو باشد

گوشی جدید وان پلاس 7T معرفی شد

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

مقالات ازدواج به سبک شیدایی سریال,اهنگ,خبر,فیلم مطالب تور و گردشگری فلزیاب کارکرده | فلزیاب دست دوم 09102191330 https://parsianarz.com شاهزاده سرزمین پارس ارزانی سلامتی و سرگرمی مطالب منتخب وب سایتها عروسک